5 Tips voor haaruitval !!!!! 

5 Tips voor haaruitval !!!!!

Regelmatig ontvang ik mails, berichten en van vrouwen (en ook soms van mannen) die soms bijna in paniek zijn over hun haarverlies, wat te doen tegen haaruitval of met de vraag “is er iets voor? Het werd hoogstens tijd om er wat over te schrijven en tips te delen. Om te beginnen met uitleg is het belangrijk om te weten en te begrijpen dat er geen kant en klare product bestaat wat voor zorgt dat je haar weer terugkom. Het is een proces met veranderingen en aanpassingen in je leefstijl en de te korten aanvullen. Het is een proces wat gefocust is op het welzijn van het gehele lichaam.

Haaruitval is een veel voorkomend probleem, dit zegt eigenlijk iets over ons manier van leven. Wij leven in een tijd waarin stress een grote hoofdrol heeft in ons dagelijks bezigheid, en laat staan onze voeding welke grotendeels vanuit de kassen komt met daarbij verschillende bestrijdingsmiddelen op onze fruit en groente. En naast bestrijdingsmiddelen hebben we ook te maken met verzorgingsproducten die ook weer op hun buurt grotendeel uit chemische stoffen bestaat wat grote invloed heeft op onze huid en haar. Zo wordt ons lichaam dagelijks blootgesteld aan een toenemend aantal chemische stoffen door luchtvervuiling, pesticiden, hormonen in vlees- en melkproducten en toevoegingen van synthetische stoffen (e-nummers) aan dranken en voedingsmiddelen. Wat minder algemeen bekend is, is dat ook lichaamsverzorgende producten (zeep, shampoo, tandpasta e.d.) parfum en cosmetica synthetische stoffen bevatten die onze gezondheid kunnen aantasten. Zo kan bijvoorbeeld het inademen van bepaalde synthetische stoffen (parfum, deodorant) gezondheidsklachten veroorzaken en ook de producten die wij op onze huid smeren kunnen voor problemen zorgen. Onze huid is namelijk doorlaatbaar en een groot gedeelte (circa 60%) van de ingrediënten van de verzorgingsproducten die wij gebruiken kunnen door haar worden opgenomen en kunnen zo in onze bloedbaan, organen en weefsels terecht terechtkomen. Goede, veilige lichaamsverzorgende producten zouden dus uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten moeten bestaan, bij voorkeur ingrediënten die veilig genoeg zijn om op te eten!

Helaas is dat lang niet altijd het geval, integendeel zelfs; de meeste producten die verkocht worden bij drogisterijen, supermarkt, kappers, parfumerieën en warenhuizen, bevatten alleen maar synthetische ingrediënten. Sommige van deze ingrediënten zijn zelfs bewezen kankerverwekkend! Ook bij natuurwinkels worden producten verkocht die niet 100% natuurlijk en 100% veilig zijn. Tijd dus voor jou als consument om je zelf te informeren over veilige en onveilige ingrediënten. Dan kun je voortaan zelf bepalen wat je wel en niet op je lichaam wilt smeren.

Dus wordt het tijd om veranderingen te brengen in je leefstijl. Nu het duidelijk is dat we echt ons best moeten doen om ons leven aan te passen en bewuster te worden als het gaat om stress, voeding en verzorgingsproducten gaan we nu verder naar het onderwerp haaruitval en wat je mogelijk kunt doen.

Er zijn verschillende vormen en oorzaken van haarverlies zoals:
• Alopecia androgenetica is een zeer veel voorkomende vorm van permanente haaruitval dat voornamelijk bij mannen voorkomt. Kenmerkend is het (heel geleidelijk) haarverlies boven op de kruin en bij de slapen dat zich langzaam uitbreidt.
• Alopecia areata is een vorm waarbij er sprake is van pleksgewijze haaruitval. Alopecia areata is vrijwel zeker een auto-immuunaandoening en de haargroei komt meestal binnen 2 jaar vanzelf terug.
• Telogeen defluvium is een vorm waarbij veel haren tegelijk uitvallen. Deze vorm van haaruitval heeft meestal als oorzaak een zeer stressvolle periode 2 tot 4 maanden voordat de haaruitval begon.
• Haaruitval door gebruik van medicijnen zoals cytostatica (chemotherapie), maar ook bloedverdunners, lithium, retinoïden (gebruikt in de dermatologie), antimalaria, bèta-blokkers en ACE-remmers.
• Haaruitval met verlittekening van de hoofdhuid zoals bijvoorbeeld bij infecties van de huid of schimmels

• Haaruitval door interne aandoeningen of door tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, zoals silicium en/of vitamine B’s.

Voedingsadviezen:

Een voedingspatroon met ruim voldoende groenten minimaal 600 gram per dag, ongebrande noten, vis en kip is aan te raden. Ook essentiële vetten, te vinden in walnoten, zaden, vis en avocado zijn belangrijk voor gezond haar. Het is van belang om te zorgen dat je zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch je voeding kiest. Waar een wil is is een weg zeg ik altijd. Geen gefabriceerde producten en zoveel mogelijk suikers vermijden.

Aangezien onze voeding in deze tijden vaak onvoldoende gezonde stoffen bevat is het raadzaam om een breed spectrum enzymen preparaat bij te slikken, multi vitaminene dag en nacht evenals vitamine B12 combi 6000 en B8 Biotine, vitamine C en de mineralen silicium en zink.

Opmerkingen:

Om de bloedcirculatie op de schedel te verbeteren kan men een natuurlijke haarlotion inmasseren op basis van silicium, MSM poeder, brandnetel thee en knoflook met olifolie kuur en enige tijd laten inwerken om vervolgens weer uit te spoelen. Zie hieronder de tips.

1. Silicium: De haren bevatten 6% silicium wanneer ze tot as herleid zijn. Russische studies hebben aangetoond dat een behandeling op basis van silicium doeltreffend werkt tegen haaruitval en een betere aangroei bevordert. Het helpt haaruitval te voorkomen. Blonde haren zijn overigens het armst aan silicium. Dagelijks kun je het drinken en een beetje in een spuitfelsje op je haar huid masseren.

2. MSM poeder dagelijks 1 eetlepel met water drinken op lege maag. En voor haarmasker/spoeling 1 a 2 eetlepels in een spuitwater fles handwarm water en dan je haar mee masseren voor 2 a 3 uur en dan wassen.

3. Brandnetel 2 eetlepels in half liter kokend water aanmaken zoals thee met kokend water en daarna laten afkoelen en in een spuitfles en dan je haar spuiten en masseren voor aantal uur en daarna wassen. Eigenlijk een beetje hetzelfde als MSM poeder.

4. Bio Knoflook twee hele koppen persen in een glazen pot en puur Bio olijfolie en een beetje kruidnagel erbij gieten en dan 1 week laten intrekken. 3 x per week of om de dag je haar mee masseren. Het is echt een van de beste methode.

5. Behandeling orthomoleculaire nutriënten: Vul zo mogelijk aan met supplementen vitamines en mineralen werken altijd met elkaar samen met bovengenoemde methodes daarom wordt bij het innemen van supplementen altijd geadviseerd om dit bij de maaltijd te doen. Heb je het gevoel dat je al langere tijd voedingsstoffen tekort komt kies dan een goede, orthomoleculaire multi met vitamines en mineralen van dag en nacht. Deze multi kan je aanvullen met een goede vitamine B12 combi met folaat gecombineerd met extra biotine B8 , vitamine C en Zink. Heb je last van zware menstruaties dan kan aanvullen van ijzer nog aan te bevelen zijn samen met vitamine C. Vitamine C verhoogt de opname van ijzer. Bij ijzer te kort is er vaak sprake van haaruitval.

Bron: Oem layla – Bio-naturallife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *