Hang je BH aan de wilgen

Hang je BH aan de wilgen!

Borsten van een vrouw zijn gemaakt om te bewegen, te stuiteren en te schudden als ze beweegt. Kijk maar naar onze geschiedenis. De borsten van onze grootmoeders hebben geschud. En die van hun grootmoeders ook. De borsten van vrouwen zijn het perfecte resultaat van duizenden en miljoenen jaren evolutie. Ze hangen perfect! Pas sinds de laat 18de eeuw zijn we beha’s gaan dragen. Beha’s remmen de natuurlijke beweging van de borsten en dit heeft een schadelijk invloed op het optimaal functioneren van de borst. De ‘moderne borst’ zit vol met toxines en xeno-oestrogenen. Het dragen van een beha verhindert dat het lichaam zich op natuurlijke wijze herstelt. Afvalstoffen worden niet afgevoerd en hopen zich op in het borstweefsel. Met alle gevolgen van dien.

Kara Maria Ananda maakt Amerikaanse vrouwen bewust van de risico’s van het dragen van een BH.

Beha’s voorkomen hangende borsten? Een fabel!
Volgens Kara Maria dragen de meeste vrouwen een beha uit angst dat hun borsten gaan hangen, maar een recent 15 jaar durend Frans onderzoek heeft aangetoond dat niet waar is. “Medisch, fysiologisch, anatomisch gezien winnen borsten er niets bij gedragen te worden in een beha.” zegt onderzoeker Rouillon, “integendeel, ze gaan eerder hangen met een beha.” John Dixey, directeur van een beha fabriek geeft toe: “Grote borsten zullen natuurlijkerwijze meer gaan hangen naarmate de vrouw ouder wordt en dit kan nooit voorkomen worden door een BH. Er is geen medisch bewijs dat het dragen van een beha het hangen van borsten voorkomt omdat de borst zelf geen spier is. Omhoog houden is daarom onmogelijk. ” Uit het Franse onderzoek bleek dat vrouwen die geen beha dragen zelfs steviger borsten hebben. Zelfs als ze ouder zijn en zelfs als ze borstvoeding hebben gegeven. Dit lijkt er op te duiden dat door het niet dragen van de beha het lichaam zelf actief wordt om de borsten te dragen. It makes sense….

De voordelen van het dragen gelden alleen bij een passende beha maat

80 % van de vrouwen blijkt zelfs de verkeerde maat BH te dragen. De meeste vrouwen dragen een BH die te wijd is in omvang met een te kleine cupmaat. Dit geeft te weinig steun en de borstweefsel wordt te veel samengedrukt. Te weinig steun veroorzaakt rug- en schouderklachten.
Nu is een perfect passende beha vinden vrijwel onmogelijk. Er is geen standaard voor beha’s; alle borsten zijn anders, hebben verschillende formaten en vormen. Beha-maten zijn gebaseerd op 2 dimensies die nooit goed kunnen passen op 3 dimensionale vrouwen. En dan veranderen onze borsten nog voortdurend door verschillende reden als bv. zwangerschap, menstruatiecyclus, gewichtstoename of medicijnen of borstoperaties. En het is helemaal normaal dat de ene borst groter is dan de andere. Bij 65% van de vrouwen is de linker borst groter.

Een beha zoeken die echt past is dus lastig. Tip: pas een nieuwe beha als je borsten op hun grootst zijn vlak vóór je menstruatie. Is je lichaam veranderd? Pas een nieuwe beha.

Er bestaat wel een verband tussen borstkanker en beha’s

Kara Maria haalt een aantal onderzoeken aan die een verband laten zien tussen borstkanker en het dragen van een BH.

Het boek ‘Dressed to Kill: Het verband tussen borstkanker en BH’s’ is geschreven door twee medische antropologen Sydney Ross Singer en Soma Grismaijer. In dit boek beschrijven de auteurs een uitgebreide beha en Borstkanker (BBC) studie waaruit blijkt dat langdurig dragen van een beha leidt tot een hogere kans op borstkanker.

De BBC studie interviewde meer dan 4700 vrouwen, met en zonder borstkanker, in vijf grote steden in de VS en hun beha draaggewoonten. Zij vonden een sterk toegenomen risico op borstkanker bij vrouwen die hun bh meer dan 12 uur per dag droegen. En dit risico schoot omhoog bij vrouwen die hun beha 24 uur per dag droegen zelfs als zij sliepen. (Dit blijkt in de VS aan te worden geraden om je borsten stevig te houden)

De BBC Studie Resultaten:

Vrouwen die geen ( of zelden ) een beha dragen hebben een kans van 1 op 168 kans op het ontwikkelen van borstkanker.

Vrouwen die minder dan 12 uur per dag een beha dragen hebben een kans van 1 op 152 op het ontwikkelen van borstkanker.

Vrouwen die meer dan 12 uur per dag een beha dragen, maar niet om te slapen hebben hebben een kans van 1 op 7 op het ontwikkelen van borstkanker.

Vrouwen die 24 uur per dag een beha dragen hebben een kans van 3 op 4 om borstkanker te ontwikkelen.

De informatie in dit boek is overtuigend maar wordt genegeerd door kankeronderzoekers.

Bovendien is er een Harvardstudie gepubliceerd in het European Journal of Cancer in 1991 dat aantoonde dat vrouwen in de overgang die een BH dragen een dubbel verhoogd risico op borstkanker hebben in vergelijking met vrouwen die dat niet doen.
Uit een Japans onderzoek bleek dat het dragen van een strakke BH de temperatuur van het borstweefsel verhoogt. Verhoogde warmte vermindert de productie van melatonine door de pijnappelklier. En dit vormt zo een risicofactor voor borstkanker.

Er is veel meer onderzoek nodig om deze relatie met zekerheid vast te stellen maar in de tussentijd is preventie de sleutel.

Aldus Kara Maria.

Beha’s verhinderen een goede doorstroom
Naast het bloedvaatstelsel is het lymfesysteem is een tweede, minder bekend, vaatstelsel dat zich in het lichaam bevindt. Het lymfesysteem dient voor het afvoeren van weefselvocht, afvalstoffen en afweerstoffen vanuit de weefsels naar de grote lymfebanen in de borst- en buikholte. Deze grote lymfebanen leveren het lymfevocht vervolgens af in enkele grote bloedvaten. Tussen de kleine lymfebanen in de weefsels en de grote lymfebanen in de borst- en buikholte bevinden zich de lymfeklieren. Deze lymfeklieren zuiveren het lymfevocht van afvalstoffen en ziekteverwekkers.
In de oksels, net als de lies en hals, bevinden zich lymfeklieren.
(bron:
 http://www.vlietlandborstkliniek.nl)

Beha’s én deodorant
In bijna alle deodorants zit aluminiumoxide verwerkt. Aluminium is echter een metaal en is giftig voor het lichaam. Eerder ging er een bericht rond dat juist dit aluminium borstkanker zou kunnen verwekken. Of het wetenschappelijk aantoonbaar en bewezen is of niet: soms kun je maar beter geen risico lopen. Een kenmerk van aluminiumoxide is dat het zweten tegengaat, doordat zeer kleine amorfe korreltjes in de poriën van de huid gaan zitten en zo de zweetbuisjes verstoppen. Hierdoor kan het stinkende zweet niet meer naar buiten komen. Eigenlijk zorg je er zo voor dat het lichaam innerlijk vervuild er niet gezonder op wordt. Meeste ziekten ontstaan doordat men de afvalstoffen niet kwijt kan, zodat organen belast raken en niet goed meer kunnen functioneren.

https://vrouwencirkel.wordpress.com

En die beha?  Die kun je ook anders gebruiken…

bhaandewilgen bloempot Biotheek.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *